Welkom bij Knip & Knus. De gezelligste hondentrimsalon voor uw hond
Welkom

Honden die hier komen hebben altijd mijn onverdeelde aandacht. Er wordt alleen één op één gewerkt, de volgende klant zit dus niet in de "wacht". Op deze manier wordt er geen onrust van hond op hond overgebracht.

Uw hond zal het de volgende keer leuk vinden terug te komen. Dat vind ik ook leuk en hopelijk u als baasje ook. Er lopen hier nog 2 hondjes los en dat is wel zo gezellig.

U mag altijd een afspraak maken. Doe dat wel tijdig, want dan kan ik u op tijd inplannen.

Nog even in twijfel of een behandeling wel iets is voor uw hond? Geen probleem. Mail of bel me even en ik geef u graag advies.

Een goede vachtverzorging is van groot belang om de gezondheid en conditie van uw hond op peil te houden. Het is algemeen bekend dat de huid het grootste orgaan is van het lichaam. Om de huid goed te laten ademen is het noodzakelijk dat de vacht regelmatig "ververst"wordt.

knopsalon

Martine rondWelkom bij trimsalon Knip en Knus in Amsterdam. U verzorgt uw hond natuurlijk als de beste en zo hoort het ook. Maar op gezette tijden heeft ook de vacht van de hond verzorging nodig. Zeker voor de wat langharige soorten hond is het een absolute must dit te doen.

Een goede vachtverzorging is van groot belang om de gezondheid en conditie van uw  hond op peil te houden. Het is algemeen bekend dat de huid het grootste orgaan is van het lichaam. Om de huid goed te laten ademen is het noodzakelijk dat de vacht regelmatig "ververst" wordt. Bij onvoldoende vachtverzorging kan de huid gaan irriteren of verstikken met als gevolg dat de hond jeukklachten krijgt, zich stuk gaat bijten en uw volgende gang naar de dierenarts is.

Net zoals mensen regelmatig naar de kapper gaan om ons haar gezond en in model te houden, geldt dit ook voor onze honden. Een groot deel van deze verzorging kunt u als hondenbezitter zelf voor uw rekening nemen. Door de hond regelmatig te kammen en te borstelen masseert u de huid, waardoor er een goede doorbloeding ontstaat en de talglaag wordt gestimuleerd, wat weer ten goede komt aan de souplesse van de vacht. Met kammen voorkomt u dat de vacht gaat klitten. Klitten die te lang blijven zitten, "kruipen" op naar de huid, en gaan daaraan trekken. Vergelijkbaar zijn te strakke strikjes in uw eigen haar. Onnodig te vermelden dat dit de hond pijn doet.

TIP: Als uw hond niet zo van een kam- en borstelbehandeling houdt, haal de hond dan uit zijn vertrouwde omgeving (de grond). Zet hem/haar op tafel. Het is een stukje hondenpsychologie van de koude grond, maar u maakt grote kans dat uw viervoeter hierdoor zo van zijn a-propos is dat hij/zij zich makkelijker laat behandelen. Als een hond voor het eerst komt, gaan we eerst even rustig aan elkaar wennen. Dit kan zijn door lekker tegen hem aan te praten en spelenderwijs de trimbehandeling te doen. Het kan ook zo zijn dat de hond tussendoor wat meer behoefte heeft om de poten te strekken, ook dat is mogelijk en dan gaat de hond wat vaker van de tafel.

Honden die hier komen hebben altijd mijn onverdeelde aandacht. Er wordt alleen één op één gewerkt, de volgende klant zit dus niet in de "wacht". Op deze manier wordt er dus geen onrust van hond op hond overgebracht. Als een hond bij mij komt kijk ik altijd eerst naar de algehele conditie van de hond. De hond wordt indien nodig of gewenst gewassen. De oren worden nagekeken en zonodig schoongemaakt. De nagels worden geknipt als die te lang zijn en ik controleer op vlooien en teken. Het algemene welzijn van uw hond bekijk ik gelijk.  Kortom de hond wordt APK gekeurd.

 pootafdruk